Verdieping in het begeleidingsvak, gericht op ADHD en ADD

Onze kijk op ADHD / ADD

ADHD en ADD zijn zogenaamde aandachtstekortstoornissen. Daardoor kan het zijn dat iemand geregeld warrig overkomt of juist overpunctueel is om controle te houden. Ook impulsiviteit, hyperactiviteit en verschillende andere kenmerken horen er (vaak) bij.

ADHD en ADD zijn diagnoses op basis van gedrag, dus op basis van wat er aan de buitenkant waarneembaar is. Dit zegt dus niet wat er bij iemand van binnen gaande is en hoe iemand dat ervaart. Veel gehoord is “het is zo druk in mijn hoofd” maar we horen ook hele andere omschrijvingen! ‘Geen twee mensen met ADHD of ADD zijn precies hetzelfde’ is ons uitgangspunt.

We werken met verschillende praktijkgerichte psychologische methodes om je te helpen de symptomen te verminderen en meer grip te krijgen op je denkprocessen. Daarbij werken we vanuit een model dat meer kijkt naar mogelijkheden dan naar tekortkomingen.

Zolang je vooral gelooft dat ADHD/ADD een probleem is, word je weinig uitgedaagd om te kijken wat je zelf kan veranderen. Wil je kijken wat je wél kan bereiken? Je kunt bij ons terecht voor begeleiding op maat. Na een kosteloos kennismakingsgesprek kijken we wat je nodig hebt en hoe dat gerealiseerd kan worden.