Boek ADHD CW Banner

"ADHD-Nederland: omdat jezelf zijn werkt! "

ADHD & Werk

Lees meer voor werkgevers en doorverwijzers

Lees meer als je zelf last van een vol hoofd hebt

ADHD & Werk is onderdeel van ADHD-Nederland. Wij bundelen onze kennis van ADHD en ADD met die van deskundigen op het gebied van werk en loopbaan.

Uit de praktijk en uit onderzoek is bekend dat  volwassenen met ADHD of ADD vaak problemen hebben in de werksituatie. In verhouding zijn veel mensen met ADHD of ADD werkloos, ziek of arbeidsongeschikt. Aan de andere kant weten we ook dat veel mensen met ADHD of ADD onderpresteren, onderprikkeld zijn en simpelweg niet tot hun recht komen. Zonde om dat te wachten tot het echt problemen geeft (ziekte, burn-out, conflicten).  

ADHD en ADD zijn diagnoses op basis van gedrag, dus op basis van wat er aan de buitenkant waarneembaar is. Dit zegt dus niet wat er bij iemand van binnen gaande is en hoe iemand dat ervaart. Veel gehoord is “het is zo druk in mijn hoofd” maar we horen ook hele andere omschrijvingen! ‘Geen twee mensen met ADHD of ADD zijn precies hetzelfde’ is ons uitgangspunt.

We werken met verschillende praktijkgerichte psychologische methodes.  Daarbij werken we vanuit een model dat meer kijkt naar mogelijkheden dan naar tekortkomingen. Werk speelt een centrale rol in de begeleiding. Hoe kun je functioneren op een manier die bij jou past? Hoe kun je je specifieke talenten ontdekken, ontwikkelen en benutten? 

Wanneer ADHD & Werk?

– uitval door ziekte

– conflicten op het werk

– communicatie-issues op het werk

– re-integratie of outplacement

loopbaancoaching

– onderpresteren of onderprikkeling 

 

 

 

Opleidingen en workshops

In samenwerking met onze partners bieden we verschillende trainingen aan. Dit kunnen opleidingen zijn op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, of trainingen die meer gericht zijn op het verwerven van specifieke vaardigheden.

verder lezen

 


page image adhd werk opleidingen adhd nederland

Persoonlijke coaching

Net zo min als we mensen in hokjes willen stoppen, past onze dienstverlening in een hokje. Immers soms loopt loopbaancoaching over in outplacement. Of ga je van de ziektewet naar de WW. En hoe hou je ‘dat wat komt door mijn ADHD’ en ‘de rest’ uit elkaar? Niet!

verder lezen

 


Loopbaancoaching

Wil je jezelf beter ontplooien en doen waar je goed in bent? Vraag je je af hoe je met ADHD of ADD toch beter op je plek kunt zijn bij je huidige baan? Of ben je juist op zoek naar ander werk, maar weet je niet wat? ADHD en ADD maken vaak dat mensen zich enorm gaan aanpassen aan wat ze denken dat er van hun verwacht wordt.

verder lezen

adhd werk persoonlijk begeleiding adhd nederlandHer-ontdekken waar je goed in bent

Als je er thuis een puinhoop van maakt, hoeft niemand anders dat te merken. Op de werkvloer zijn er vaak anderen bij betrokken, dan wordt het al lastiger. Want collega’s, leidinggevenden, misschien ook klanten, kijken geregeld met je mee.

Sommige medewerkers met AD(H)D hebben het maskeren tot kunst verheven. Met memootjes, herinneringen, check-check-dubbelcheck en (stiekem) overwerken komen ze een heel eind.

verder lezen


page image adhd werk opleidingen adhd nederlandOpleidingen en workshops

In samenwerking met onze partners bieden we verschillende trainingen aan. Dit kunnen opleidingen zijn op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, of trainingen die meer gericht zijn op het verwerven van specifieke vaardigheden.

verder lezen