ADHD Nederland opleiding adhd coach coaching

"ADHD-Nederland: omdat er meer is dan medicatie"

ADHD & Werk

Loop je vast in je werk? Heb je een getalenteerde medewerker in je team die vastloopt op ADHD? Wil je weten hoe ADHD op de werkvloer geen probleem hoeft te zijn? Heb je het gevoel dat er veel meer in zit dan er uit komt?

Voor werknemerszzp-ersp&o-ersleidinggevenden willen we een gesprekspartner zijn op het gebied van ADHD en ADD. Want er is meer mogelijk dan je wellicht denkt! Bel of mail ons voor een vrijblijvend informatief gesprek over ADHD en werk!

ADHD & Werk is onderdeel van ADHD-Nederland. Wij bundelen onze kennis van ADHD en ADD met die van deskundigen op het gebied van werk en loopbaan.

Onze Visie op AD(H)D & Werk

Uit de praktijk en uit onderzoek is bekend dat jong-volwassenen en volwassenen met ADHD of ADD vaak problemen hebben in de werksituatie. In verhouding zijn veel mensen met ADHD of ADD werkloos, ziek of arbeidsongeschikt. Aan de andere kant weten we ook dat mensen met ADHD of ADD heel goed kunnen zijn in hun werk, als ze maar de juiste werkomgeving weten te vinden.

ADHD en ADD zijn diagnoses op basis van gedrag, dus op basis van wat er aan de buitenkant waarneembaar is. Dit zegt dus niet wat er bij iemand van binnen gaande is en hoe iemand dat ervaart. Veel gehoord is “het is zo druk in mijn hoofd” maar we horen ook hele andere omschrijvingen! ‘Geen twee mensen met ADHD of ADD zijn precies hetzelfde’ is ons uitgangspunt.

We werken met verschillende praktijkgerichte psychologische methodes om je te helpen de symptomen te verminderen en meer grip te krijgen op je denkprocessen. Daarbij werken we vanuit een model dat meer kijkt naar mogelijkheden dan naar tekortkomingen. Werk speelt een centrale rol in de begeleiding. Hoe kun je functioneren op een manier die bij jou past? Hoe kun je je specifieke talenten ontdekken, ontwikkelen en benutten? Wij zien werk als onderdeel van jouw leven. Je laat jezelf immers niet thuis wanneer je naar je werk gaat.

Zolang je vooral gelooft dat ADHD / ADD een probleem is, word je weinig uitgedaagd om te kijken wat je zelf kan veranderen. Wil je kijken wat je wél kan bereiken?