Opleidingen & Workshops

In samenwerking met De eerste verdieping Opleidingen bieden we verschillende opleidingen en workshops aan. Dit kunnen opleidingen zijn op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, of trainingen die meer gericht zijn op het verwerven van specifieke vaardigheden. Ons hele concept is gebaseerd op een aantal uitgangspunten:

 

  • Veranderen doe je niet alleen maar door inzicht te verwerven en wilskracht is ook een enorm overschat fenomeen. Echte groei en ontwikkeling kan zacht, organisch en makkelijk gaan. Daarom gaan  coaching en opleiding bij ons hand in hand.
  • Je bent meer dan je diagnose. We gaan uit van het gezondheidsmodel in plaats van het ziektemodel.
  • Er is niet één manier van leren. Het schoolse leren is een vorm en niet iedereen vaart daar wel bij. In onze opleidingen en trainingen zorgen we dat je leervermogen aan komt te staan door de kennis op hele verschillende manieren aan te bieden. Doen, voelen, zien, abstract en concreet, persoonlijk, bewust en onbewust zijn steekwoorden voor hoe we werken en die zorgen dat je je het geleerde echt eigen kunt maken.

STAP-budget
Helaas is het STAP-budget voor onze branche niet meer beschikbaar. Lees meer over wat nu de mogelijkheden zijn.

Online workshop ADHD: Hoe haal je het uít je hoofd?

Hoe maak je je hoofd leeg? Hoe zorg je dat je leven net zo leuk wordt als jij het wilt hebben? Hoe werkt het eigenlijk, dat brein van jou? En wist je al dat je zélf heel veel invloed kunt uitoefenen op hoe jij “doet wat je doet”?
Een compacte online workshop om te ontdekken hoe je anders om kan gaan met je volle hoofd.

Effectief met ADHD

Voor mensen met ADHD of ADD die zich aangetrokken voelen tot onze aanpak en visie en een echte grote stap in hun ontwikkeling willen maken. Wil je aan de slag met je eigen communicatie, je hoofd opruimen en je zelfvertrouwen en mogelijkheden vergroten? Is het tijd te stoppen met je aan te passen en te starten met ontdekken wat er wél voor je werkt?

opleiding adhd coach adhd nederland featured

Opleiding ADHD-coach

Heb je in je werk veel te maken met mensen met ADHD of ADD, bijvoorbeeld in het onderwijs, de zorg of re-integratie? Of denk je erover om coach te worden? Deze opleiding biedt je de training en tools om mensen met ADHD / ADD anders te leren begeleiden. Gericht op mogelijkheden en unieke vaardigheden.

 

Opleiding Verkorte NLP Practitioner voor Coaches

Heb je ook zo genoten van de ADHD-coach opleiding? En naast een bak vol met coachvaardigheden, een enorme stap in je persoonlijke ontwikkeling gemaakt? Smaakt het naar meer en wil je verder, dieper en nog fijner? Met daarnaast ook nog eens krachtige nieuwe interventies in je coach-gereedschapskist krijgen?

Masterclass Coaching

De Masterclass coaching wordt gegeven door een van de senior coaches uit ons team. Het is een soort coachwerkplaats: allerlei coachvragen en -zaken komen aan bod. Ook zullen we stil staan bij de vraag welke oefeningen er allemaal bestaan rondom bepaalde thema’s. Kortom een inspirerend avondje spelen, leren en ontwikkelen.

Verder leren en ontwikkelen?

Bijvoorbeeld door een volgende stap in NLP te maken als je Effectief met ADHD hebt gedaan? Of je als ADHD-coach verder te specialiseren in bijvoorbeeld Systemisch Werk, Body Mind of misschien wel als trainer? Bij ons zusterbedrijf De eerste verdieping opleidingen kun je verbreden en verdiepen, zowel persoonlijk als professioneel!

Een coach/ opleider is vooral ook gewoon mens

Cathelijne Wildervanck was de grondlegger en directeur van ADHD Nederland

“Wat ons bijzonder maakt is dat we allereerst geloven in de kracht van iemands persoonlijkheid. Met de juiste aanpak wordt jouw persoonlijkheid je kracht en wint die het van je symptomen.
Ten tweede zijn we geen stereotype hulpverleners. We zijn mensen. Mensen die toevallig veel weten van ‘volle hoofden’ en wat daar aan te doen. Echt en oprecht contact is in onze aanpak een key-ingredient. “