hero image adhd nederland opleiding adhd coach

"ADHD-Nederland: omdat er meer is dan medicatie"

Opleidingen & Workshops

In samenwerking met onze partners bieden we verschillende opleidingen en workshops aan. Dit kunnen opleidingen zijn op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, of trainingen die meer gericht zijn op het verwerven van specifieke vaardigheden. Ons hele concept is gebaseerd op een aantal uitgangspunten:

   

  • Veranderen doe je niet alleen maar door inzicht te verwerven. Daarom vullen we coaching vaak aan met een opleiding zodat je in de praktijk nieuwe communicatiepatronen kunt ervaren.
  • Je bent meer dan je diagnose. We gaan uit van het gezondheidsmodel in plaats van het ziektemodel.
  • Zuivere loopbaancoaching schiet vaak tekort, het is vooral nodig om meer handvatten te krijgen om ADHD of ADD hanteerbaar te maken. Je cv optimaliseren of sollicitatievaardigheden aanscherpen kun je overal leren. Beter in je vel zitten, zelfvertrouwen krijgen, je eigen koers vinden en je hoofd op orde krijgen vinden we veel belangrijker.

  Opleidingen voor professionals

  Omdat in groepen werken super effectief is

  Dagworkshop ADHD: Hoe haal je het uít je hoofd?

  Hoe maak je je hoofd leeg? Hoe zorg je dat je leven net zo leuk wordt als jij het wilt hebben? Hoe werkt het eigenlijk, dat brein van jou? En wist je al dat je zélf heel veel invloed kunt uitoefenen op hoe jij “doet wat je doet”? Wat kan coaching voor jou betekenen?

   

  Effectief met ADHD

  Voor mensen met ADHD of ADD die zich aangetrokken voelen tot onze aanpak en visie en een echte grote stap in hun ontwikkeling willen maken. Wil je aan de slag met je eigen communicatie, je hoofd opruimen en je zelfvertrouwen en mogelijkheden vergroten? Is het tijd te stoppen met je aan te passen en te starten met ontdekken wat er wél voor je werkt?

  Opleiding ADHD-coach

  Heb je in je werk veel te maken met mensen met ADHD of ADD, bijvoorbeeld in het onderwijs, de zorg of re-integratie? Of denk je erover om coach te worden? Deze opleiding biedt je de training en tools om mensen met ADHD / ADD anders te leren begeleiden. Gericht op mogelijkheden en unieke vaardigheden.

   

  Een coach/ opleider is vooral ook gewoon mens

  Cathelijne Wildervanck is de grondlegger en directeur van ADHD-Nederland

  “Wat ons bijzonder maakt is dat we allereerst geloven in de kracht van iemands persoonlijkheid. Met de juiste aanpak wordt jouw persoonlijkheid je kracht en wint die het van je symptomen.
  Ten tweede zijn we geen stereotype hulpverleners. We zijn mensen. Mensen die toevallig veel weten van ‘volle hoofden’ en wat daar aan te doen. Echt en oprecht contact is in onze aanpak een key-ingredient. “