hero image adhd nederland opleiding adhd coach

"ADHD-Nederland: omdat er meer is dan medicatie"

Training Effectief met ADHD

Ben jij er ook klaar mee? Klaar met steeds maar voelen dat je niet er uit haalt wat er in zit? Klaar met aanpassen? Klaar met het gevoel niet goed genoeg te zijn? Een te vol hoofd dat niet doet wat jij wil? Klaar met moe en overprikkeld zijn? Met de gebruiksaanwijzing van jezelf nog steeds niet snappen? En soms die van anderen juist niet? Wil je ook leren hoe je lekker in je vel kunt zitten en ook goed kan functioneren? En dan niet volgens het spoorboekje van een ander maar het jouwe? 

Tijd voor ruimte in je hoofd, functioneren volgens je eigen unieke handleiding en weer meer en meer jezelf zijn en daar blij mee zijn. Deze intensieve 8-daagse training Effectief met ADHD/ADD gaat je dat brengen, en nog veel meer. Moeilijk te geloven, dat weten we. Omdat je waarschijnlijk al zoveel geprobeerd hebt, en er al zoveel niet gelukt is. En inderdaad, veel deelnemers starten met een soort scepsis. Ja ja, het zal wel, dit gaat de doorbraak worden. En aan het eind….was het dat ook echt. Omdat we niet met tips en trucs gaan lopen zwaaien maar echt echt echt naar jou  en jouw unieke bedrading kijken. Zodat er uit komt wat er in zit.

Dus: voel je je aangetrokken tot onze aanpak en visie en wil je echt een stap in je ontwikkeling maken? Wil je aan de slag met je eigen communicatie, je hoofd opruimen en je zelfvertrouwen en mogelijkheden vergroten? Is het tijd te stoppen met je aan te passen en te starten met ontdekken wat er wél voor je werkt? Dan is deze training voor jou!

Overweeg je om mee te doen? Een persoonlijk gesprek om samen uit te zoeken of dit is wat je zoekt kan altijd. Bel ons voor meer informatie!

Bekijk hieronder wat andere deelnemers er van vinden en op welke datum jij kunt starten!

Aankomende startdatum:
27 maart 2021

Groepstraining?

Eh… een groepstraining? Dat is toch niets voor mij, ik ben in mijn eentje al druk genoeg! Dat horen we vaak! Maar we hebben ervaren dat het juist wel heel erg veel positieve impact zal hebben. Want:

 • het groei- en veranderproces gaat sneller
 • de impact is groter
 • we hebben langer de tijd (elke keer 2 dagen) om iemand helemaal onder te dompelen in een fijnere vorm van denken, voelen en reageren op de wereld
 • in een groep zitten werkt stimulerend, lerend, helpend, maakt het juist veilig, geeft holding, geeft (h)erkenning, geeft voeding aan het ‘pret-zenuwstelsel’
 • in de buitenwereld moet je ook functioneren met anderen, in deze groep kun je makkelijker je nieuwe patronen installeren en uittesten. Hier is geen oordeel maar juist waardering als je weer meer gaat functioneren vanuit wie je bent ipv wie je in de loop der tijd bent gaan ‘doen’.

Op een rijtje

Tijden: 10:00 – 17:00u (8 dagen)

Locaties:
Achterom 78, Delft
Loft Studio Delft, Schieweg 15F

Trainers: 
Marlou Hilverdink, Heleen Langeveld, Ferry Onderwater

Kosten: Voor particulieren €1.650,-. Voor werkgevers €1.950,- (Algemene voorwaarden)

Inclusief: 
Lekkere lunches, onbeperkt koffie/thee, up-to-date reader (boek en digitaal), toegang tot besloten Facebook-groep

Locatie: De workshop wordt gegeven op onze trainingslocaties in Delft en Zoetermeer:

 • In Delft aan de gracht en vlakbij het gezellige centrum. Of aan de Schieweg in Loft Studio Delft. Station Delft is op 10 minuten loopafstand. Routebeschrijving.
 • In Zoetermeer in een van de gezelligste straatjes van de stad hebben we een heerlijke plek gevonden. Ook makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Praktisch: Mocht je vragen hebben vóór de workshop, dan kun je altijd contact opnemen met ons. 

Effectief met ADHD

EA2021-1:
Blok 1: 27 en 28 maart 2021
Blok 2: 24 en 25 april 2021
Blok 3: 15 en 16 mei 2021
Blok 4: 19 en 20 juni 2021
Trainers: Marlou Hilverdink en Ferry Onderwater

Aankomende startdatum:
27 maart 2021

Christian, deelnemer Effectief met ADHD 2018

Als ik naar mezelf kijk hoe ik voor deze cursus was en hoe ver het me gebracht heeft merk ik dat ik een stuk sterker en zelfverzekerder ben geworden. Wat mij heel goed geholpen heeft, is een manier te ontwikkelen om je brein te trainen waardoor je bewust en onbewust oude patronen/gedachtes/gewoontes gaat omzetten in een 180 graden andere gedachten.

Resultaat

Je hebt ontdekt, ervaren en geleerd over: 

 • Hoe haal je zélf de onrust uit je hoofd? 
 • Waar je emmertje mee gevuld is de sturing achter jouw gedrag, communicatie, gedachtes en gevoelens
 • Hoe je in alle contexten van jouw leven doet wat echt bij jou past zoals in werk, privé, carrière, relaties, partner, persoonlijke ontwikkeling, opvoeding, financiën, enz
 • Effectieve communicatie, in jezelf en naar anderen
 • Hoe je anderen enthousiast kan maken voor jouw nieuwe inzichten en hun steun kan krijgen
 • Hoe je keuzes en beslissingen maakt die voor jou echt kloppen 
 • Welke overtuigingen je helpen of beperken en hoe je ze kan veranderen
 • Hoe jij je onbewuste en je brein voor je kan laten werken
 • Hoe je je gedachtes, stemming en daarmee je gedrag kan beïnvloeden
 • Waar jouw krachten, talenten en kwaliteiten liggen
 • Waar jouw sabotage mechanismen liggen, hoe je ze kan herkennen en omvormen
 • Hoe je al je breindelen gebruikt voor diepgaande verandering
 • Hoe je denken en voelen op een lijn brengt
 • Hoe je van situaties met anderen kan leren 
 • Hoe emoties op een goede manier voor je kunnen werken
 • Hoe je oude niet-functionele emoties kan verwerken
 • Hoe je hoofd en hart op een lijn brengt
 • Hoe je weer de de regisseur bent van je eigen leven

Samenvattend ga je oude hardnekkige patronen doorbreken en weer  doen in je leven waar je echt blij van wordt en waar jouw hart sneller van gaat kloppen.

 

Omdat in groepen werken super effectief is

Dagworkshop ADHD: Hoe haal je het uít je hoofd?

Hoe maak je je hoofd leeg? Hoe zorg je dat je leven net zo leuk wordt als jij het wilt hebben? Hoe werkt het eigenlijk, dat brein van jou? En wist je al dat je zélf heel veel invloed kunt uitoefenen op hoe jij “doet wat je doet”? Wat kan coaching voor jou betekenen?

 

Effectief met ADHD

Voor mensen met ADHD of ADD die zich aangetrokken voelen tot onze aanpak en visie en een echte grote stap in hun ontwikkeling willen maken. Wil je aan de slag met je eigen communicatie, je hoofd opruimen en je zelfvertrouwen en mogelijkheden vergroten? Is het tijd te stoppen met je aan te passen en te starten met ontdekken wat er wél voor je werkt?

Opleiding ADHD-coach

Heb je in je werk veel te maken met mensen met ADHD of ADD, bijvoorbeeld in het onderwijs, de zorg of re-integratie? Of denk je erover om coach te worden? Deze opleiding biedt je de training en tools om mensen met ADHD / ADD anders te leren begeleiden. Gericht op mogelijkheden en unieke vaardigheden.

 

Masterclass Coaching

De Masterclass Coaching is een soort coachwerkplaats: bovenstaande zaken komen aan bod. Ook zullen we stilstaan bij de vraag welke oefeningen er allemaal bestaan rondom bepaalde thema’s. Kortom: een inspirerende bijeenkomst om te spelen, leren en ontwikkelen.

 

 

Ontdekken wat bij jou past

Neem je liever even echt de tijd en aandacht om voor jou het juiste ontwikkelpad te ontdekken, dan helpen we graag mee: neem contact op voor een oriënterend adviesgesprek over Effectief met ADHD of de opleiding ADHD-coach.

 

 

Inloopdagen

ADHD-Nederland biedt in de komende 3 maanden bij vrijwel alle vestigingen de mogelijkheid tot een gratis adviesgesprek.
Dit kan nuttig zijn als je zelf ADHD of ADD hebt, maar ook wanneer je als werkgever iemand met ADHD of ADD in dienst hebt.

 

 

Leren van real-life coaches

Cathelijne is de grondlegger en directeur van ADHD-Nederland

“Het leukste in mijn werk vind ik om steeds weer datgene te vinden waardoor iemand zelf positieve veranderingen kan creëren. Voor mij houdt ADHD / ADD onder meer in: een informatiestrategie die niet goed is afgestemd. Vaak is het geen aandachtstekort maar aandacht op een verkeerde plek. Iemand met ADHD of ADD heeft niet minder ruimte op de processor dan veel andere mensen, alleen de ruimte is al bezet geraakt met andere processen. Hoe je dat anders kan doen? Bel eens voor een kennismaking!”