Gratis E-book: De depressie op zijn kop

Dit boek is geen blij zoveel stappenplan waardoor je over twee maanden ineens een huppelend mens bent geworden. Maar het geeft wel bakken met inzicht hoe je jezelf aan kunt gaan pakken. Hoe je je breingewoontes verandert. Want uiteindelijk is elke stemming niets anders dan een product van je brein. Ontstaan door langdurige onhandige brein-gewoonten, vaak gecombineerd met dikke gevoeligheid voor emoties en stemmingen van andere mensen.

Ik geef dit boek gratis weg! Ja echt! En dat is geen flauw foefje om je tot een grotere aankoop te bewegen ofzo. Ik vertrouw er helemaal op dat je er sowieso veel uit zult halen. En als je denkt ‘ik kan hier wel wat hulp bij gebruiken’, dan weet je ons ook te vinden.

Liefs,
Team ADHD-Nederland

Je eigen stemming beïnvloeden is soms lastig!  Daar weet ik ook alles van. Het kan maar zo alle kanten op gaan, en dan voel je je stuurloos. Soms slaat het door en dan voel je je niet zozeer stuurloos maar gewoon donker, futloos, bleeeehhhh. Herkenbaar? En of het dan een depressie heet of ‘gewoon structureel donker in mijn hoofd’, je kán het heft zelf in handen nemen!

In dit boek lees je over:
Als je depressief of somber bent, zit je in een vicieuze cirkel; je brein voedt de depressie. Dit boek is erop gericht je te laten zien hoe je brein werkt, hoe je stemming ontstaat en hoe je daar zelf meer leiding in kunt nemen. Vanuit de neuropsychologie weten we inmiddels dat je brein het liefst een rotonde maakt van de meest gebruikte bestemming. Als een veel gebruikte stemming er eentje is van somberheid, neerslachtigheid of opgebrand voelen, dan vind je maar moeilijk weer een nieuwe afslag. Maar het kan wel, en dit boek omschrijft hoe!

Lezers over dit boek:

Bijzonder leuk en onverwacht is de benadering van oorzaak en onderhoud van depressies door de schrijfster. Recht uit haar klantenhart neemt ze de lezer mee naar de oorsprong van zwaarmoedigheid. Je moet er soms (een beetje als een boer met kiespijn) om lachen als ze tamelijk overtuigend laat zien hoe je je negatieve gedachten eigenlijk koestert door ze bij voortduring een plaats in je voorhoofd te geven, terwijl je de positieve gedachten juist naar je achterhoofd verwijst. Wonderlijk, maar vaak bevrijdend. Ik denk waarachtig dat ze wel eens gelijk zou hebben.

Goedgeschreven en herkenbaar. Ik ga het hele boek nóg eens lezen. Beet!

Een leuke benadering van het oplossen van een depressie of neerslachtigheid, er wordt gefocust op de rol die je brein hierbij heeft en hoe je een depressie vanuit een hele andere kant kan bekijken. Ik vond het een verrassend boek, anders dan andere boeken in dit genre die ik heb gelezen.

Het boek is helder en duidelijk.

Ik weet zeker dat ik niet depressief ben, maar toch vind ik het allemaal erg herkenbaar, en veel tips waar je wat mee kan, en waar je wat aan hebt.

Ik vind het echt een aanrader voor iedereen, omdat we allemaal wel eens last hebben van wisselende stemmingen, of moeilijke periode.

Dit boek zou iedereen moeten lezen omdat het je bewust maakt van de invloed van jouw gedachten, positief en minder positief. Het is daarom niet alleen een handig hulpmiddel voor mensen die in een dipje zitten of een depressie doormaken, het is ook heel goed om preventief mee te werken! Het boek is zeer eenvoudig en leuk geschreven en daardoor voor iedereen toegankelijk. Ouders die dit boek ter hand nemen, kunnen hier belangrijke punten uit halen die hen kunnen ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen met als resultaat: Gelukkige(r) ouders en gelukkige(r) kind(eren).

Ik heb dit boek in één adem uitgelezen, voor mij was wegleggen geen optie. Het is zulke duidelijke taal en met humor geschreven dat je wil blijven lezen. Dus niks geen saaie droge stof!! De oefeningen die er in staan zijn helder omschreven en makkelijk uit te voeren en gaan uit van oplossingen en niet het probleem helemaal uitdiepen. Kortom een boek met nieuwe inzichten en mogelijkheden om op een andere manier met depressie om te gaan!

Lees hier meer lezerservaringen op BOL.com.