"ADHD: Omdat jezelf zijn werkt"

Opleiding ADHD-coach

Bij ADHD-Nederland kijken we een beetje ánders dan anders naar ADHD en ADD. Als je op deze site speurt zie je vanzelf wel hoe en waarom. In essentie zien we twee dingen ‘anders’:

  1. Mensen met ADHD/ ADD zijn doorgaans (hoog)gevoelig. Als je dit niet erkent en meeneemt in je coaching dan sla je een heel belangrijk stuk over!
  2. Mensen met ADHD/ADD hebben vaak last van ‘gevolgschade’, wat een verzamelnaam is voor aanpassingsgedrag en proberen iemand te zijn die je eigenlijk niet bent. Dit vraagt veel van je waardoor je toch al volle brein nog voller wordt.

Bekijk deze twee  filmpjes er maar eens over:

 

Als eerste ontwikkelden wij een opleiding tot ADHD-coach. Een intensieve 20-daagse jaaropleiding waarin je leert te kijken voorbij het ADHD-gedrag. Waar je leert om het overprikkelde brein te begrijpen maar ook de onderprikkeling te zien en bij te sturen. Een opleiding waarin je leert om niet de persoon met ADHD nog verder in een hokje te stoppen maar juist weer ruimte te geven. Want zichzelf opsluiten om maar te passen in de maatschappelijk norm dát doen de meeste mensen met ADHD of ADD zelf vaak al.

Heb je in je werk veel te maken met mensen met ADHD of ADD, bijvoorbeeld in het onderwijs, de zorg of re-integratie? Of denk je erover om ADHD coach te worden? De ADHD coach opleiding biedt je de mogelijkheid mensen met ADHD / ADD anders te leren begeleiden. De ADHD coach opleiding is erop gericht mensen met (een vermoeden van) AD(H)D op een positieve manier te begeleiden.

Er zijn 20 opleidingsdagen, in blokken van 2, verdeeld over een jaar. De opleiding wordt 1 keer per jaar gegeven. Klik hier voor een compleet programma. Mocht je onzeker zijn over je vooropleiding of je verwachtingen over de ADHD coach opleiding willen bespreken, dan kun je altijd een afspraak maken met één van onze ADHD coach opleiding trainers.

Infoavond ADHD-coach

Eerst sfeer proeven, kennismaken of vragen stellen?
Schrijf je in voor de informatieavond op:

11 juni 2020
24 september 2020

Locatie: Achterom 78 in Delft
Tijden: 19:30 – 22:00 uur

Op een rijtje

Tijden: 9:30 – 17:00u
Locatie:  ADHD-Nederland Achterom 78, Delft
Trainers:  Jolanda van Millingen, Marlou Hilverdink, Chris Kuiper
Kosten:  €3250,-  (algemene voorwaarden)
Inclusief:  Lekkere lunches, onbeperkt koffie/thee, up-to-date reader (boek en digitaal), toegang tot besloten Facebook-groep

Programma opleiding ADHD-coach

Er zijn 20 opleidingsdagen, in blokken van 2, verdeeld over een jaar. De opleiding wordt 1 keer per jaar gegeven.

ADHDcoach2020-1:
Blok 1: 8 en 9 februari 2021
Blok 2: 9 en 10 maart 2021
Blok 3: 12 en 13 april 2021
Blok 4: 10 en 11 mei 2021
Blok 5: 7 en 8 juni 2021
Blok 6: 28 en 29 juni 2021
Blok 7: 6 en 7 september 2021
Blok 8: 4 en 5 oktober 2021
Blok 9: 1 en 2 november 2021
Blok 10: 6 en 7 december 2021
Trainers:  Jolanda van Millingen, Marlou Hilverdink, Chris Kuiper

Eerstvolgende startdatum:
8 februari 2021

Bas, deelnemer ADHD-coach 2016 lk wilde meer tools hebben om een goede ADHD-coach te worden. lk ben daarbij ook meer over mezelf te weten ben gekomen, het gebruik van NLP technieken heb beoefend en in contact ben gekomen met systemisch werk, wat ik heel mooi vond. Hoe ik de opleiding heb ervaren is: Sprankelend, vernieuwend, verbindend, interessant en ultdagend… verder lezen

Omdat in groepen werken super effectief is

Dagworkshop ADHD: Hoe haal je het uít je hoofd?

Hoe maak je je hoofd leeg? Hoe zorg je dat je leven net zo leuk wordt als jij het wilt hebben? Hoe werkt het eigenlijk, dat brein van jou? En wist je al dat je zélf heel veel invloed kunt uitoefenen op hoe jij “doet wat je doet”? Wat kan coaching voor jou betekenen?

 

Effectief met ADHD

Voor mensen met ADHD of ADD die zich aangetrokken voelen tot onze aanpak en visie en een echte grote stap in hun ontwikkeling willen maken. Wil je aan de slag met je eigen communicatie, je hoofd opruimen en je zelfvertrouwen en mogelijkheden vergroten? Is het tijd te stoppen met je aan te passen en te starten met ontdekken wat er wél voor je werkt?

Opleiding ADHD-coach

Heb je in je werk veel te maken met mensen met ADHD of ADD, bijvoorbeeld in het onderwijs, de zorg of re-integratie? Of denk je erover om coach te worden? Deze opleiding biedt je de training en tools om mensen met ADHD / ADD anders te leren begeleiden. Gericht op mogelijkheden en unieke vaardigheden.

 

Masterclass Coaching

De Masterclass Coaching is een soort coachwerkplaats: bovenstaande zaken komen aan bod. Ook zullen we stilstaan bij de vraag welke oefeningen er allemaal bestaan rondom bepaalde thema’s. Kortom: een inspirerende bijeenkomst om te spelen, leren en ontwikkelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontdekken wat bij jou past

Neem je liever even echt de tijd en aandacht om voor jou het juiste ontwikkelpad te ontdekken, dan helpen we graag mee: neem contact op voor een oriënterend adviesgesprek over Effectief met ADHD of de opleiding ADHD-coach.

 

 

Inloopdagen

ADHD-Nederland biedt in de komende 3 maanden bij vrijwel alle vestigingen de mogelijkheid tot een gratis adviesgesprek.
Dit kan nuttig zijn als je zelf ADHD of ADD hebt, maar ook wanneer je als werkgever iemand met ADHD of ADD in dienst hebt.

 

 

Renée Hilverdink

Als coach bij het ADHD Nederland is Renée vooral bezig met mensen die (kenmerken van) ADHD of ADD hebben en die vastlopen in hun eigen manier van denken. Dat heeft op zoveel vlakken zijn effect, dat goede coaching veel resultaat kan brengen. Renée is vindingrijk om steeds samen op zoek te gaan, door je anders te laten kijken, denken, voelen en horen. Want dan kun je de krachtige mogelijkheden in jezelf vinden en bewust je eigen keuzes maken. Renée is als ADHD-coach opgeleid in de door ons gebruikte methodieken.