ADHD Nederland opleiding adhd coach coaching

"ADHD Nederland: omdat jezelf zijn werkt! "

STAP-budget, hoe werkt het?

 

STAP – € 1.000,- subsidie voor jouw ontwikkeling

Goed nieuws! De overheid betaalt onder voorwaarden mee aan jouw ontwikkeling door middel van een subsidie van € 1.000,- op alle meerdaagse opleidingen van ADHD-Nederland. Hoe fijn is het dat erkend wordt dat zaken als persoonlijke ontwikkeling, leiderschap, zelfmanagement, communicatie, samenwerking, kortom in je kracht staan in je werk gestimuleerd worden. Als je het STAP-buget toegekend krijgt door het UWV betaal je dus €1.000,- minder voor je opleiding. Op deze pagina lees je hoe dat werkt en wat je daarvoor moet doen.

STAP-Budget aanvragen – Hoe werkt het

 • Kies in het inschrijfformulier de opleiding en data van jouw keuze, vul het formulier volledig in en selecteer bovenin het formulier de knop STAP-vooraanmelding. Je kunt ook naar de opleidingspagina van jouw opleiding gaan en bij de opleidingsdata de knop inschrijven selecteren, dan kom je meteen in het juiste inschrijfformulier.
 • Let op: we kunnen jouw aanmelding alleen snel verwerken als je het formulier volledig en juist hebt ingevuld en je bovenin het formulier de knop STAP-vooraanmelding hebt aangeklikt. Als je iets niet goed hebt ingevuld, loop je helaas het risico dat het UWV je aanvraag afwijst, dus zorg dat je alles juist hebt ingevuld, vooral je geboortedatum. Het STAP-budget is voor jou persoonlijk en voor een specifieke opleiding met specifieke opleidingsdata. Je kunt het dus niet in z’n algemeenheid aanvragen en ook niet voor iemand anders.
 • Na het verwerken van je gegevens, ontvang je per mail (let op je SPAM-box) de bevestiging én het officiële STAP-aanmeldingsbewijs. Dit bewijs is belangrijk want alleen hiermee en samen met je DigiD kun je je STAP-budget aanvragen via de website van het UWV. Wij hebben nu een plaats gereserveerd voor jou in de gekozen opleiding.
 • Als jouw STAP-aanvraag door het UWV wordt goedgekeurd, schijven we je definitief in voor de opleiding en ontvang je van ons de factuur waarbij het STAP-budget van €1.000,- van de opleidingsprijs is afgetrokken. Wij krijgen dit bedrag dan weer van het het UWV betaald, daar hoef jij niets meer voor te doen.
 • Wordt de aanvraag niet toegekend door het UWV dan vernemen we graag van je of je alsnog deelneemt aan de opleiding of dat je je optie voor een plek laat vervallen.

STAP – Wanneer precies aanvragen?

Er start elke 2 maanden een nieuwe STAP-aanmeldperiode bij het UWV. Omdat de overheid met een beperkt budget per ronde werkt en dit soms in een paar uur of dagen op is, raden we je aan om:

 • uiterlijk 3 werkdagen (of liever eerder) vóór de startdatum van de STAP-aanmeldperiode bij ons via ons inschrijfformulier je aan te melden voor een opleiding met STAP zodat je tijdig het benodigde STAP-aanmeldingsbewijs binnen hebt
 • meteen op de startdatum van de STAP-aanmeldperiode om 10 uur ’s morgens met je STAP-aanmeldingsbewijs en je DigiD op de UWV website je STAP-aanvraag te doen

De STAP-aanmeldperiodes van het UWV voor 2022:

Stap-aanmeldperiodes van het UWV in 2023 zijn:
(Liefst een week voor de startdatum aanmelden bij De eerste verdieping)
Je opleiding moet starten tussen:
De januari periode is helaas door de overheid komen te vervallen.  
Van 17 maart t/m 30 april 2023 28 maart t/m 30 juli 2023
Van 1 mei t/m 2 juli 2023 29 mei t/m 2 oktober 2023
Van 3 juli t/m 3 september 2023 31 juli t/m 3 december 2023
Van 4 september t/m 31 oktober 2023 2 oktober 2023 t/m 31 januari 2024
Van 1 november t/m 31 december 2023 29 november 2023 t/m 31 maart 2024
 • De aanvraag bij het UWV moet minimaal 4 weken voor de startdatum van de opleiding zijn en de startdatum van de opleiding mag niet later zijn dan 3 maanden na afloop van de STAP-aanmeldperiode. Je kan dus bijvoorbeeld niet nog 2 weken voor de start van een opleiding je STAP-budget bij het UWV aanvragen.
 • Om het je makkelijk te maken, vind je op elke opleidingspagina bij alle specifieke opleidingsdata wanneer je voor die data je STAP-budget bij het UWV moet aanvragen.
 • Per persoon kun je één keer per kalenderjaar het STAP-budget aanvragen en toegekend krijgen. Dit staat dus los van in welk kalenderjaar je opleiding start of plaatsvindt!
 • Wordt jouw aanvraag afgekeurd, dan kan je gedurende die STAP-aanmeldperiode niet nogmaals een aanvraag indienen maar moet je wachten tot de volgende STAP-aanmeldperiode.

STAP – Voorwaarden van het UWV

Je komt in aanmerking voor het STAP-budget als:

 • Je dit kalenderjaar nog geen STAP-budget hebt gekregen. Dat betekent concreet dat je maximaal 1x per kalenderjaar het STAP-budget van 1.000 euro kan aanvragen en toegekend kan krijgen (dit staat dus los van in welk kalenderjaar je opleiding start of plaatsvindt).
 • Je ouder bent dan 18 jaar.
 • Je geen AOW ontvangt.
 • Jij of je partner de Nederlandse nationaliteit heeft of een andere nationaliteit van een land binnen de Europese Unie.
 • Je volksverzekerd bent. Heb je de afgelopen 27 maanden minstens 6 maanden in Nederland gewoond, gewerkt of een uitkering gehad? Dan ben je verzekerd voor de volksverzekeringen.