Anouk Zitman

Anouk Zitman

AD(H)D-Coach

“Als je doet wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg”

Hard werken, veel moeten, alles goed willen doen en iedereen om mij heen tevreden willen houden, mij aanpassen aan mijn omgeving… En mij steeds maar afvragen waarom ik toch niet écht kon genieten, écht blij kon zijn. Want ik had toch alles waar je blij van moest worden? Hoe het plaatje hoort te zijn? Ik vergeleek mijn rommelige binnenkant met de perfecte buitenkant van de ander en bleef doen waarvan ik dacht dat dat zo hoorde. En wist ondertussen heel goed alle signalen die mijn lichaam gaf te negeren. Sterker nog, ik was vergeten dat er nog een lichaam aan mijn hoofd zat! Totdat ik keihard op de rem werd getrapt en mijn hoofd en lijf niet meer deden wat ik wilde. Vanaf dat moment ben ik op zoek gegaan naar mijn gebruiksaanwijzing, naar wat voor mij werkt. Waar word ík nou blij van? Ik had geen flauw idee.

Door verschillende opleidingen te volgen (o.a. NLP Practitioner, NLP Master, Coachen met Impact) leerde ik weer verbinding maken tussen mijn hoofd en lijf. En wat ik nodig had in mijn gezin, als moeder, als partner en in mijn werk. Doordat ik mij nu bewust ben van hoe ik de dingen doe en waarom, heb ik zoveel meer ruimte en rust gekregen. Ruimte voor dat echte gelukkige en blije leven waar ik toen zo naar verlangde. En dat perfectionisme is er nog steeds hoor, maar het is nu een kracht in plaats van dat het me energie kost!

Ik ben dankbaar dat mijn lijf ooit heel hard ‘stop!’ zei, want het heeft mij gebracht waar ik nu ben. Als coach onderzoek ik graag samen met jou wat voor joú werkt en wat jíj nodig hebt om het leven weer ten volle te kunnen leven. En dan is er ruimte voor humor, openheid, verbinding en blijheid!

Om Anouk te bereiken, kun je een berichtje sturen naar: anouk@adhd-nederland.nl