Anne Marjon Jonker

Anne Marjon Jonker

ADHD Coach

Toen ik vier jaar was, heb ik tijdens mijn eerste schooldag een tekening gemaakt. De juf vroeg aan mij: “voor wie is deze tekening? “ Ik zei: “voor iedereen!” Ik denk dat dit nog steeds klopt. Ik vind mensen leuk, ik wil graag verbinden. Ik ben nieuwsgierig naar de mensen die op mijn pad komen.
Ik heb inmiddels al veel verschillende mensen mogen ontmoeten tijdens het coachen die ondanks een hoop herkenning, ADHD allemaal anders ervaren. Wat betekent ADHD voor jou?

Ik ben op het pad van ADHD gekomen door het gevoel van anders zijn, maar niet precies kunnen duiden waar dat nou precies in zat. Ik heb een tijd in het onderwijs gewerkt en daar kwamen regelmatig allerlei labels voorbij, waar ik me wel in kon herkennen, maar wat moet ik dan met zo’n label? Ik ben toch gewoon ik?

Ik vond het destijds toch fijn om op zoek te gaan naar een verklaring en die zoektocht heeft me bij het ADHD centrum Nederland gebracht. En daar ben ik heel dankbaar voor, want juist hier heb ik mijn eigenheid als kracht mogen ervaren. Ik heb inzichten gekregen tijdens de NLP opleiding en ook de opleiding systemisch werken heeft mij veel rust gebracht. Bij de ADHD- coach opleiding heb ik geleerd om de vertaling te maken naar het coachen en zo ook die prachtige inzichten bij anderen zichtbaar te maken.

Het anders zijn zie ik inmiddels als een cadeau en dat ik weet hoe mijn gebruiksaanwijzing werkt en waar mijn kracht ligt. Ik weet nu hoe ik mijn bijdrage kan leveren in deze wereld. Ik geniet dan ook erg van de individuele coachtrajecten en de werktrajecten waarbij ik mijn bijdrage mag leveren aan het zichtbaar maken van al het goede dat je al bij je draagt.

Anne Marjon is werkzaam op onze locatie in Utrecht. Om Anne Marjon te bereiken, kun je een berichtje sturen naar: annemarjon.jonker@adhd-nederland.nl

Marjolein Buitelaar