Anna Sarbo

Anna Sarbo

Opleider en AD(H)D Coach

Ik ben Anna, moeder van 3 vrolijke, slimme en ‘met momenten’ lastige kinderen en getrouwd met Wouter. Samen met mijn gezin woon ik in Utrecht. De oude Griek Pindar, had het al begrepen. Hij schreef namelijk vrij vertaald: “become who you are, by learning who you are”.

Een groot deel van mijn leven ben ik bezig geweest met mij aan te passen. ‘de rebelse tiener’, ‘de ambitieuze professional’, de hilarische en extraverte vriendin’. En niet dat ik die dingen per se niet was of ben , alleen was ik voornamelijk bezig met mijzelf te presenteren, zoals ik dácht dat ik mij moest presenteren. En dat was me toch een potje vermoeiend. En heel eerlijk: ik had eigenlijk geen idee wie ik was, ik was gewoon maar wat aan het doen. De connectie tussen mijn hoofd, hart en lichaam was aan elkaar verbonden met goedkoop draad, heel breekbaar en kwetsbaar.

Ik bleek ADHD te hebben, zonder dat ik het wist. En toen ik op mijn 19e de diagnose kreeg leken alle puzzelstukjes op hun plek te vallen. Maar eigenlijk was het niet de diagnose die daarvoor zorgde, maar voor de eerste keer keek ik mezelf met nieuwsgierigheid aan in de spiegel en stelde ik mezelf de vraag: ‘wie ben jij eigenlijk?’. Die vraag fascineert mij in al mijn coachingstrajecten, want dat is zo bijzonder aan het hebben van ADHD. We passen eigenlijk niet in een hokje (en toch lijken we op zoek te zijn naar een hokje).

Jezelf worden, door jezelf te leren kennen. Dat staat in de coaching met mij centraal. Daardoor leer je te kiezen vanuit jezelf, te prioriteren, grenzen te stellen, naar je lichaam te luisteren en flow te ervaren, zodat die connectie tussen hoofd, hart en lichaam aan elkaar verbonden wordt met stevig elastiek, heel sterk en weerbaar.

Om Anna te bereiken, kun je een berichtje sturen naar: a.sarbo@adhd-nederland.nl 

Marjolein Buitelaar