Jessica Wansink over de ADHD-coach opleiding

– Hoe ben je bij ADHD-NL terecht gekomen?

Via Cathelijne Wildervanck zelf, ik vertelde haar in 2008 – tijdens een nieuwjaarsborrel – dat ik een NLP opleiding wilde doen. Ik had toen nog geen idee dat zij iets met ADHD-NL van doen had, dat vertelde ze toen. Als moeder van twee hooggevoelige kinderen (iets met sterke genen) was ik nieuwsgierig naar een ‘aanpak’ die uitgaat van mogelijkheden en oplossingen in plaats van beperkingen! Volgens mij begon ik niet lang daarna aan de ADHD-coach opleiding.

– Wat was je motivatie om de opleiding te doen?

Ik wist eigenlijk al een tijdje niet zo goed wat ik wilde tot ik op een donderdagmiddag doelloos door mijn Facebook tijdlijn aan het scrollen was en een post over de opleiding zag. ‘Dit wil ik’, dacht ik – ik voelde het in mijn hele lijf, een soort oergevoel – en ik belde meteen of er nog plek was. Vier dagen later zat ik in Delft. Hoe mooi is dat? 

– Hoe heb je de opleiding ervaren?

Ik vond het een fantastische reis, begeleid door geweldige trainers. Vooral de afwisseling – die in alle aspecten van de opleiding zit – was heel fijn. Het zelf ondergaan, tijdens de trainingsdagen én de intervisie is een prachtige manier om je het coachen en de oefeningen eigen te maken.

– Wat heeft het jezelf gebracht? Heb je even?

Het heeft me in alle opzichten stapje, voor stapje meer in contact gebracht met mijn authentieke ik. Elke keer als ik dacht dat ik er was kon ik nog een stapje zetten, dat is zo’n toffe ervaring. Die gun ik iedereen! Daarnaast heb ik genoten van alle mooie ontmoetingen en de fijne mensen waarvan ik heb mogen leren.

– Wat ga je er nu mee doen?

Op dit moment doe ik de opleiding Systemisch Werk bij de eerste verdieping, om inzicht te krijgen in mijn eigen systemen, om mijn kennis te verbreden en om ervaring op te doen met opstellingen. Achter de schermen werk ik aan mijn website en wordt de werkkamer onder handen genomen zodat ik binnenkort echt aan de slag kan als coach!