Gratis e-book “ADHD: Heb ik het of heb ik het niet?”
E-book “ADHD: heb ik het of heb ik het niet?”
Geregeld krijg ik de vraag van mensen of ik denk dat ze ADHD hebben en of het zinvol is om een diagnosetraject in te gaan. Nou denk ik zelf juist helemaal niet meer in diagnoses (in het kader van: etiketten plak je
op flessen niet op mensen). Omdat ik merkte dat mijn gedachtes over wel/niet een diagnose wel mensen hielp betere keuzes te maken, leek het me handig dit eens op papier te zetten. Want dat een diagnose linea recta naar een oplossing leidt, is een illusie en dat realiseert lang niet
iedereen zich. Veel mensen denken ‘als ik maar weet hoe het heet/wat het is dan kan ik het oplossen’. Maar het echte werkt begint eigenlijk pas daarna. Want hoe ga jij weer grip krijgen op dat snel overprikkelde brein? Wedden dat je al honderdduizend praktische tips hebt geprobeerd? Je sleutels op een vaste plek leggen, afmaken waar je aan begonnen bent, niet teveel hooi op je vork. Pffff…..die kennen we wel toch?
Dus…..voor iedereen die meer duidelijkheid wil over diagnoses maar ook zelf aan de slag wil om dat ongetemde brein weer een beetje in het (jouw) gareel te krijgen!
Groeten,
Cathelijne Wildervanck.
Directeur en schrijver van o.a. ADHD: hoe haal je het uít je hoofd?
Vul onderstaand formulier in en ontvang het e-book in je mail
Dag!
Een vraag, hoe kan het dat je met een kind (11jaar) op school zo tegen onbegrip aanloopt. Niet ieder jaar, maar dat je steeds maar moet afwachten wat het nieuwe schooljaar (lees leerkracht + ib-er) brengt. Nu zit onze zoon in groep 7 en zijn ze weer aan het aansturen op ander onderwijs (sbo of vervroegd naar praktijk😳). Het geeft als ouder zo’n onrust en verdriet omdat je kind dit echt wel meekrijgt en zich weer en nog meer onzeker voelt. Hoe kan het dat mensen met een pedagogische achtergrond toch zo om blijven gaan met deze kinderen?