Pindakaas

Laten we even aannemen dat ik graag pindakaas op mijn boterhammetjes smeer. Ik denk niet dat het bij iemand opkomt op basis van dit gegeven aan te nemen dat ik dus duo penotti vies vind. Toch? Is geen logische conclusie.Bij andere onderwerpen wordt het kennelijk al minder logisch. Zo schreef ik ooit eens in een nieuwsbrief dat ik een bepaald schooltype een warm hart toedroeg. Ik kreeg prompt een bijna-haat-mail van iemand dat de school waar haar kinderen op zaten heel goed was, dat er niets mis mee was en dat ze zich bij deze uitschreef voor de nieuwsbrief. Eh… sorry maar had ik iets gezegd over die andere school?

Ik geloof in de mogelijkheden van begeleiding zonder medicatie. Bij ADHD en ook bij een boel andere ziektes & stoornissen, hoe je het maar wilt noemen. Zo heb ik een fikse opvlamming van de ziekte van Crohn weer weten te temperen zonder gebruik te maken van Azathioprine, Methotrexaat of Infliximab. Om maar eens wat te noemen. En nee, ik ben niet boos op mensen die deze medicatie wel gebruiken, ik vind ze niet stom, ik veroordeel het niet. Ik kies anders, that’s all!

Dus als ik voor een zoveelste keer in de schoenen geschoven krijg “ja maar jullie zijn toch tegen medicatie!” pieker ik voor de zoveelste keer: waar zou ik dat ooit gezegd of geschreven hebben? Misschien heb ik een gat in mijn hoofd hoor! Misschien heb ik het gezegd maar ik kan het me niet voorstellen. Want ik denk niet zo. Ik denk niet in voor of tegen. Ik denk in waar ik van hou.

Ik hou er van mensen te helpen met de manieren die ik ken en waar ik goed in ben. En dat is door coaching denken & voelen te laten ervaren waar ze nog niet of lang niet meer geweest zijn. Ik heb de overtuiging dat veel mensen, met of zonder diagnose, in de loop van hun leven noodgedwongen wat stukjes van zichzelf uit hebben gezet. En andere stukjes van zichzelf onevenredig hard aan hebben gezet. En je daar bewust van worden, hoe eerder hoe beter, geeft rust en ruimte in hoofd en lijf.

Dus nee mensen ik ben niet tegen medicatie, ik hou gewoon van pindakaas!