ADHD momentje

Nog even zo’n typisch adhd-momentje met jullie delen. Vandaag tijd om mijn nieuw gekochte plantjes in de tuin te zetten. Maar waar zijn mijn schepje, handschoenen, snoeischaar én mijn tuinslang gebleven? Ik had al zo’n vermoeden dat dit geen makkelijke klus zou worden, dus had ook stiekem een schepje in mijn kar gedaan.

Ik zeg stiekem omdat ik weet dat ik er ergens een moet hebben, en ik dus € 4,50 aan het weggooien ben. Twee keer met handschoenen in m’n handen gestaan maar ergens ziet mijn rechterbrein ze thuis liggen, en ze zijn ook nog eens € 7,95. Dat is toch zonde! 

Vol goede moed en zin om plantjes in de aarde te zetten, ben ik gaan zoeken in de bergingkast waar ik een mandje had met tuinspullen erin. Vooral ‘had’. Er ligt wel zo’n mandje, maar daar liggen ineens hele andere spullen in. Dan in de fietsenschuur. Ja daar liggen wel een schop, en een hark, het grote spul, zal ik maar zeggen, maar niet wat ik nodig heb.

Ondertussen ben ik heel blij dat ik dat schepje gekocht heb, en baal ik dat ik die handschoenen heb laten liggen. In al mijn dekenkisten zoeken. Geen tuinspullen, wel een paar hele leuke kaarten, een dopplerfles en een plantenspuit. Naar zolder, bij de verwarmingsketel, nee. Dan nog maar eens goed kijken in de bergingkast,ik doe een  extra lampje aan, overal achter en in zoeken, wel twee hele leuke plantenpotjes teruggevonden. Nog een keer in de fietsenschuur, van alles verplaatst. Toch maar eens kijken in de bak met verfspuiten. En onder de verfpotten, zowaar het mandje met schep, handschoenen, snoeischaar. Yeeaahh. Schepje toch voor niets gekocht.

Alleen, waar is mijn heerlijke flexibele zelfoprollende tuinslang gebleven? Ik heb het opgegeven. De stalen gieter ligt nog in een hoekje in de tuin. Gelukkig denk ik niet meer dat ik de enige gek ben, want… er stonden wel 10 grote bakken met schepjes en handschoenen verspreid over het tuincentrum. Dat is heus niet voor die ene nieuweling die nog nooit getuinierd heeft. Dat stelt me weer gerust. Me voornemend om het aan het eind van deze zomer allemaal in een grote bak te doen met heel groot TUINSPULLEN erop.