"ADHD-Nederland: omdat jezelf zijn werkt! "

Onze aanpak ADHD & Werk

In de praktijk merken we dat mensen met ADHD en ADD niet alleen vragen hebben rondom hun persoonlijke functioneren. Ook als het gaat om werk blijkt vaak specifieke kennis van en begrip voor ADHD en ADD nodig. Om die reden zijn we samenwerking gaan zoeken met experts als het gaat om re-integratie en loopbaanbegeleiding. Resultaat: ADHD & Werk onder één dak!

ADHD & Werk biedt begeleiding op het gebied van:

Als specialist op het gebied van ADHD of ADD en werk bieden we een unieke begeleiding die maakt dat je zowel je persoonlijke hobbels als werkvragen op een effectieve manier met ons kan aanpakken. Zodanig dat we ook naar (toekomstige) werkgevers veel beter inzichtelijk kunnen maken waar kansen en mogelijkheden liggen.

De bouwstenen van ADHD & Werk
Een traject is maatwerk, dat wil zeggen dat we tevoren een plan opstellen specifiek voor jou waarin jij het laatste woord hebt. Er is voldoende ruimte om tussentijds bij te stellen als er meer, minder of andere begeleiding vereist is. Binnen het team van ADHD & Werk zijn er specialisten die je voor specifieke vraagstukken begeleiding kunnen geven, te weten:

  • Een persoonlijke coach. Veel volwassenen met ADHD of ADD hebben in het verleden aardig wat voor hun kiezen gehad. Wij denken dat het onmogelijk is iemand goed te begeleiden zonder aandacht te besteden aan deze bagage. Vragen die samenhangen met wat maakt dat het tot nu toe niet is gegaan zoals je je wenst, wat er anders kan, en op zoek naar de kracht en talenten die nodig zijn voor succes in de toekomst. Afhankelijk van vraag en noodzaak zul je met deze persoon enkele gesprekken kunnen hebben, waarna het accent meer zal verschuiven naar arbeidsmarktgerichte begeleiding.
  • Een werkcoach. Deze persoon gaat met je aan de slag op het gebied van arbeidsmarktgerichte vragen. Wat voor werkhistorie heb je, hoe kijk je tegen een nieuwe functie aan, welke vaardigheden heb je nog nodig om aan de slag te kunnen etc. De werkcoach is ook degene die je zal begeleiden op het moment dat je weer aan de slag bent, ‘training on the job’ zoals dat heet.
  • Opleiders. Veelal komen mensen erachter dat ze nog vaardigheden missen. Ook bij AD(H)D-ers hebben veel vragen te maken met vaardigheden rondom (inter)persoonlijke communicatie. Contact leggen met anderen, grenzen bewaken, prioriteiten stellen, omgaan met leidinggevenden, etc. We hebben al veel mensen om die reden geadviseerd opleidingen te volgen op het gebied van communicatie en persoonlijke effectiviteit. Wij kunnen diverse opleidingen aanbieden.Wanneer kan ik gebruik maken van ADHD & Werk?

Iedereen die vermoedt ADHD of ADD te hebben of zich voor een groot deel herkent in de symptomen en een arbeidsgerelateerde vraag heeft is welkom. Dat betekent dat als je geen baan hebt en wel wilt, als je een baan hebt en daar niet goed in functioneert, of als je voor jezelf werkt of wil werken, je bij ons terecht kunt. Ook bij scholingsvragen kunnen we adviseren, zodat je nu dan wél die opleiding begint die bij je past en die je kunt afmaken!

Ik heb belangstelling, wat nu?
Je kunt altijd bij ons terecht voor een vrijblijvende kennismaking van een uur. Daarin kun je ‘sfeer proeven’ en direct al merken dat wij dingen doorgaans anders aanpakken dan veel zorginstellingen. We kijken naar wat past bij jou, en doen daar een voorstel bij. Dat kan een combinatie zijn van de verschillende diensten die we leveren.

Persoonlijk kennismaken

We vinden het belangrijk dat je je kunt vinden in onze aanpak en dat je een klik hebt met de begeleider. Wil je een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek?

ADHD hoe haal je het uit je hoofd?

Heb je genoeg van de stereotypen die er over ADHD en ADD te vertellen zijn? Bestel hier het boek ADHD: Hoe haal je het úit je hoofd?!

Video's over ADHD

Ben jij ook toe aan een frisse en vernieuwende blik op ADHD of ADD? Wil je verder kijken dan Rust, Regelmaat & Ritalin? Schrijf je dan nu in voor onze filmreeks!

Bel me terug!

Wil je kennismaken? Wil je meer weten? Of wil je een vraag stellen? Als je echt wil weten wie we zijn, wat we doen en hoe we klinken, neem dan gerust contact op!