Dé aanpak bij ADHD en ADD gericht op mogelijkheden

ADD & werk

De dromerige, vergeetachtige collega die op sommige gebieden een enorme feitenkennis bezit en steeds weer vergeet op welke dag de wekelijkse lunch is. De collega die heen-en-weer flitst tussen workaholic en uitsteller. Die tijdens vergaderingen vaak al tien agendapunten verder is dan de rest terwijl hij uit het raam kijkt. Bij ADD zit de drukte met name in je hoofd, fysiek lijkt er weinig aan de hand. Het duurt daarom vaak ook langer voordat er een vermoeden van ADD ontstaat. Veelal hebben ADD’ers zich allerhande foefjes aangeleerd om alle bordjes in de lucht te kunnen houden. Een ingrijpende verandering in het normale leven zoals een functieverandering, of op het persoonlijke vlak, het krijgen van kinderen of het ineens leveren van mantelzorg kan er voor zorgen dat het mis gaat. Veel mensen met ADD weten lang de schijn op te houden dat alles goed gaat, tot ze het ineens niet meer rond krijgen en ‘door de mand vallen’. Waar iemand met ADD zich bij voldoende interesse helemaal kan verliezen in een onderwerp en grote resultaten kan behalen zijn de op het oog eenvoudiger klusjes een stuk ingewikkelder. Planning en organisatie (wanneer moet en is een project af?) vormen vaak een struikelblok. Moeite met het inschatten van de reacties van anderen kunnen onbedoeld zorgen voor behoorlijke communicatieproblemen. Iemand met ADD voelt zich vaak onbegrepen en heeft vaak het idee veel meer te kunnen dan hij laat zien. Iemand met ADD is vaak ook hooggevoelig, ze kunnen zich veel aantrekken wat ze zich niet zouden moeten aantrekken. Dit kan het emotionele systeem behoorlijk overbelasten. Ook de combinatie met hoogbegaafdheid komt vaak voor.

Persoonlijk kennismaken

We vinden het belangrijk dat je je kunt vinden in onze aanpak en dat je een klik hebt met de begeleider. Wil je een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek?

ADHD hoe haal je het uit je hoofd?

Heb je genoeg van de stereotypen die er over ADHD en ADD te vertellen zijn? Bestel hier het boek ADHD: Hoe haal je het úit je hoofd?!

Video's over ADHD

Ben jij ook toe aan een frisse en vernieuwende blik op ADHD of ADD? Wil je verder kijken dan Rust, Regelmaat & Ritalin? Schrijf je dan nu in voor onze filmreeks!

Bel me terug!

Wil je kennismaken? Wil je meer weten? Of wil je een vraag stellen? Als je echt wil weten wie we zijn, wat we doen en hoe we klinken, neem dan gerust contact op!