fbpx

Dé aanpak bij ADHD en ADD gericht op mogelijkheden

ADHD en ADD bij kinderen

Verdiepende informatie

ADHD bij kinderen

Vraag een willekeurig iemand over ADHD bij kinderen en men denkt aan drukke kinderen, stuiterballen. Vraag naar de oplossing en vaak is de reactie: structuur, prikkelarme omgeving, niet te druk doen. Met veel van de gebruikte methodes lijkt het haast alsof we een kind met ADHD willen temmen. En een getemd kind is een makkelijk kind. Maar niet per se een gelukkig kind. Hoe kun je gaan voor een en-en-model? Iemand die lekker in zijn vel zit, en op een voor zijn/haar omgeving prettige manier functioneert. Dat is waar we voor gaan met onze begeleiding!

ADD bij kinderen

ADD bij kinderen (dus ADHD zonder de H van hyperactief) valt vaak minder op. Daardoor kan het zijn dat ze langer zonder goede hulp door sukkelen. ADD-kinderen hebben wel een vol hoofd, maar dat merk je vaak minder aan ze omdat ze vaak wat meer teruggetrokken functioneren. Logisch: ze hebben al genoeg in hun hoofd, daar hoeven niet nog meer externe prikkels bij! Het gaat dus vaak opvallen als een kind te dromerig wordt, de schoolprestaties achterblijven of het kind emotionele problemen krijgt (angstig, somber, verdrietig).

Vaak is het voor deze kinderen ook heel lastig om te benoemen hoe het in hun hoofd is.

Gelukkig hebben onze kindercoaches genoeg manieren om een ingang te krijgen en samen met het kind ruimte te creëren. En ruimte in je hoofd geeft weer nieuwe mogelijkheden in het dagelijkse leven!

Meer lezen over ADHD of ADD & onderwijs doe je HIER.

Coaching door gecertificeerde ADHD-coaches

Sofia coacht volwassenen én kinderen met ADHD of ADD. Sofia is invoelend, open, zacht en betrokken en heeft het uitgangspunt dat je meer bent dan alleen je gedrag.

Als kinder- en jongerencoach is het haar doel dat een kind altijd met meer mogelijkheden de deur uitgaat dan waar het mee binnenkwam. Focussen op welke kwaliteiten en talenten een kind heeft, wat gaat er al wel goed en hoe kan het die kwaliteiten nog meer inzetten! Ze kijkt altijd naar wat het beste werkt, werken met het kind, met de ouders of met beide. Het kan als ouders fijn zijn om weer even wat tools in handen te krijgen. Sofia coacht op onze locatie in Delft en Utrecht.

Om Sofia te bereiken, kun je een digitaal berichtje sturen naar: s.vanherp@adhd-nederland.nl

Verdiepende informatie

Opleiding ADHD-coach

Heb je in je werk veel te maken met mensen met ADHD of ADD, bijvoorbeeld in het onderwijs, de zorg of re-integratie? Of denk je erover om coach te worden? Deze opleiding biedt je de training en tools om mensen met ADHD / ADD anders te leren begeleiden. Gericht op mogelijkheden en unieke vaardigheden.

Movies & Socials

Het houdt nooit op

Het houdt nooit op Vandaag vier ouders gecoacht. Drie moeders en een vader. En allemaal zeggen ze hetzelfde: ik ben moe, het is zoveel, ik trek het eigenlijk niet. Het is zo hard werken. En dan probeer ik ze uit te leggen: als jij niet in je lijf bent, Lees meer

ADHD en Dyslexie Blog

ADHD en Dyslexie Blog Een mooi momentje om me een beetje kwaad te maken! Ik sprak onlangs vrienden, die bij hun zoon een dyslexie-onderzoek wilden laten doen. Kan niet. Hij heeft namelijk ADHD en slikt daar geen medicatie voor. Dus ‘kunnen we niet zien Lees meer