"ADHD: Omdat jezelf zijn werkt"

ADHD en ADD bij kinderen

Verdiepende informatie

ADHD bij kinderen

Vraag een willekeurig iemand over ADHD bij kinderen en men denkt aan drukke kinderen, stuiterballen. Vraag naar de oplossing en vaak is de reactie: structuur, prikkelarme omgeving, niet te druk doen. Met veel van de gebruikte methodes lijkt het haast alsof we een kind met ADHD willen temmen. En een getemd kind is een makkelijk kind. Maar niet per se een gelukkig kind. Hoe kun je gaan voor een en-en-model? Iemand die lekker in zijn vel zit, en op een voor zijn/haar omgeving prettige manier functioneert. Dat is waar we voor gaan met onze begeleiding!

ADD bij kinderen

ADD bij kinderen (dus ADHD zonder de H van hyperactief) valt vaak minder op. Daardoor kan het zijn dat ze langer zonder goede hulp door sukkelen. ADD-kinderen hebben wel een vol hoofd, maar dat merk je vaak minder aan ze omdat ze vaak wat meer teruggetrokken functioneren. Logisch: ze hebben al genoeg in hun hoofd, daar hoeven niet nog meer externe prikkels bij! Het gaat dus vaak opvallen als een kind te dromerig wordt, de schoolprestaties achterblijven of het kind emotionele problemen krijgt (angstig, somber, verdrietig).

Vaak is het voor deze kinderen ook heel lastig om te benoemen hoe het in hun hoofd is.

Gelukkig hebben onze kindercoaches genoeg manieren om een ingang te krijgen en samen met het kind ruimte te creëren. En ruimte in je hoofd geeft weer nieuwe mogelijkheden in het dagelijkse leven!

Meer lezen over ADHD of ADD & onderwijs doe je HIER.

Persoonlijk kennismaken

We vinden het belangrijk dat je je kunt vinden in onze aanpak en dat je een klik hebt met de begeleider. Wil je een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek?

ADHD hoe haal je het uit je hoofd?

Heb je genoeg van de stereotypen die er over ADHD en ADD te vertellen zijn? Bestel hier het boek ADHD: Hoe haal je het úit je hoofd?!

Video's over ADHD

Ben jij ook toe aan een frisse en vernieuwende blik op ADHD of ADD? Wil je verder kijken dan Rust, Regelmaat & Ritalin? Schrijf je dan nu in voor onze filmreeks!

Bel me terug!

Wil je kennismaken? Wil je meer weten? Of wil je een vraag stellen? Als je echt wil weten wie we zijn, wat we doen en hoe we klinken, neem dan gerust contact op!

Coaching door gecertificeerde

ADHD-coaches

Sofia coacht volwassenen én kinderen met ADHD of ADD. Sofia is invoelend, open, zacht en betrokken en heeft het uitgangspunt dat je meer bent dan alleen je gedrag. 

Als kinder- en jongerencoach is het haar doel dat een kind altijd met meer mogelijkheden de deur uitgaat dan waar het mee binnenkwam. Focussen op welke kwaliteiten en talenten een kind heeft, wat gaat er al wel goed en hoe kan het die kwaliteiten nog meer inzetten! Ze kijkt altijd naar wat het beste werkt, werken met het kind, met de ouders of met beide. Het kan als ouders fijn zijn om weer even wat tools in handen te krijgen. Sofia coacht op onze locatie in Delft en Utrecht.

Om Sofia te bereiken, kun je een digitaal berichtje sturen naar: s.vanherp@adhd-nederland.nl

Verdiepende informatie

Opleiding ADHD-coach

Heb je in je werk veel te maken met mensen met ADHD of ADD, bijvoorbeeld in het onderwijs, de zorg of re-integratie? Of denk je erover om coach te worden? Deze opleiding biedt je de training en tools om mensen met ADHD / ADD anders te leren begeleiden. Gericht op mogelijkheden en unieke vaardigheden.

Movies & Socials