Dé aanpak bij ADHD en ADD gericht op mogelijkheden

ADHD / ADD begeleiding

De ervaring leert dat AD(H)D specifieke problemen op sociaal en cognitief vlak geeft. (dingen niet afmaken, geen rust ervaren, gepest in de schooltijd, partner-relatie, opvoeding etc.). We proberen in de coaching een gebalanceerd evenwicht te vinden tussen oorzaak en gevolg. Daarom bieden we ook verschillende vormen van begeleiding bij ADHD en ADD en kijken we wat er bij jou past.

Bij het kennismakingsgesprek zullen we al bespreken welke aanpak het beste past bij je vraag. Ook wij zijn mensen en hebben dus onze specifieke talenten die passen bij een bepaalde manier van kijken. Liggen de vragen meer op vaardigheden-niveau dan zijn daar specifiek geschikte coaches voor. Denk daarbij aan beter omgaan met studeren, overzicht creëren, motivatie-vraagstukken etc. Als vragen een diepere persoonlijke laag hebben, bijvoorbeeld rondom emoties, zelfvertrouwen of opgebouwde mentale bagage dan zijn andere coaches daar vaak weer meer de aangewezen persoon voor. Natuurlijk komt het ook vaak voor dat we een combinatie maken van coaching op vaardigheden en coachen rondom persoonlijke thema’s. Dit altijd in overleg met jou!

Leren van real-life trainers

ADHD & Topsport, dat is waarvoor je bij Richard terecht kunt

Toen stond daar die eerste topsporter die vond dat medicatie zijn presteren in de weg stond. Wat dan wel? Als voormalig top- en subtopcoach en gezien zijn kennis van ADHD was het logisch Richard te vragen weer voor ons aan de slag te gaan. En dat is wat hij nu dus doet. Ben jij topsporter en loop je geregeld vast op ‘een vol hoofd’, structuur of juist de vrijheid die beiden met je carrière samengaan? Heb je hulp nodig tot presteren te komen zonder chaos in je hoofd maar ook zonder medicatie? Ook voor teamartsen, trainers en coaches is Richard gesprekspartner.

Opleidingen & Workshops toegankelijk voor iedereen