De Coach-ervaring van Jantje

Maart 2014
testimonial

Ik was uitgevallen op mijn werk. En dat had deels een werkgerelateerde oorzaak. De vraag was hoe kan ik weer naar behoren mijn werk doen en kan dat in mijn huidige functie of past ander werk beter? In het kader van reintegratie kreeg ik coaching aangeboden. Ik had het boek van Cathelijne Wildervanck gelezen. ADHD hoe haal je het uit je hoofd. Ik heb toen gevraagd of ik k de coaching mocht volgen, ook al was het voor mij 2 1/2 uur reizen. Dat mocht en ik ben er nog elke dag dankbaar voor. Ik kwam met een vol en bij tijd en wijle zeer chaotisch hoofd. Wat ik niet eens altijd door had. Dat volle hoofd heb ik nog steeds wel af en toe, maar ik heb handvatten gekregen om rust te creëren in mijn hoofd en het eerder door te hebben als het te “vol” en chaotisch wordt daarboven.

Ik heb de begeleiding als geweldig ervaren. Heel duidelijk en verfrissend. Heel praktisch en simpel, maar ook heel diepgaand. Het heeft me hulpmiddelen aangereikt waar ik nog elke dag plezier van heb.  Het was verbazingwekkend hoeveel je in een uur kon doen. Ik ben een blijer mens geworden. Durf keuzes te maken en neem meer het heft in handen.

En de coaching heeft dingen voor mij verbonden die ik eerder geleerd had. Het was net of er allemaal puzzelstukjes op hun plaats vielen.

Het gaat goed met mij. Na het traject was ik er weer aan toe om in mijn oude functie aan de slag te gaan. Helaas hield mijn functie op als gevolg van een reorganisatie. Ik heb toen nog een jaar ander werk gedaan bij de zelfde organisatie. Dankzij de coaching die ik gehad heb in combinatie met de NLP practitoner, lukte het me om op een positieve manier met de veranderingen om te gaan en er het beste van te maken. Inmiddels is mijn baan helemaal gestopt, maar ik zie met vertrouwen de toekomst tegemoet. Eind januari begin ik zelf met de ADHD-coach opleiding!. Ik heb daar heel veel zin in.  Ik heb de regie over mijn eigen leven terug gekregen. Ik heb minder het gevoel dat ik heen en weer geslingerd wordt op een woeste zee. Ik bepaal de koers en bij onstuimig weer gooi ik een anker uit om me te bezinnen, alvorens weer verder te varen.

 

Jantje