Blog Lekker naar school toe fietsen

Juli 2014

7:00u. Het rustige, harmonieuze deuntje van mijn wekker weerklinkt uit mijn telefoon. POINK! Ogen die normaalgesproken een aantal uren op Aziatische stand blijven in de ochtend zijn in één klap wijd open. Hoge ademhaling, sneller kloppend hart en hoofd uiteraard in instant kermismodus. Vandaag is mijn eerste ochtend op mijn nieuwe werkplek. Ik MOET en ZAL op tijd komen!!

Te laat komen behoort al een tijdje tot mijn verleden. Ik heb een routine opgebouwd met mijn twee kinderen (zoon van 7jr en dochter van 1jr), waar uiteraard ruimte voor speling en wisseling van volgorde is ingebouwd (het moet wel leuk blijven, dat snap je).
Hoe ik dat voor elkaar heb gekregen? Op een mooie ochtend toen ik een keer rustig naar school fietste met mijn zoon zag ik hoe mooi de zon van achter de wolken straalde en voelde ik hoe lekker de zachte wind op ons blies. Ik genoot van het weer en van wat ik om me heen zag.Ik realiseerde me toen dat ik hier nooit eerder naar had gekeken, terwijl ik hier al zeker twee jaar vijf dagen per week, vier keer op een dag fietste. Het was me niet eerder opgevallen omdat ik altijd aan het racen was en in mijn hoofd bezig met o.a. “HOOOOOO WE KOMEN TE LAAAAAT!”
Ik besloot toen ervoor te zorgen dat ik dat fijne gevoel zo vaak mogelijk zou hebben. Het werd mijn uitgangspunt. In plaats van “we MOETEN op tijd komen!!” werd mijn doel “lekker naar school toe fietsen”. Voel het verschil.
Wat had ik daarvoor nodig? Welke ‘truc’?
1. Een uur en een kwartier om ervoor te zorgen dat iedereen good2go is.
2. Een alarm in mijn telefoon, dat af gaat als het tijd is om uit huis te gaan.
3. Twintig minuten om naar school te fietsen.
Dat was minder dan ik dacht! En dat was te regelen! So that’s what I did.
En toen kwam Die Eerste Dag Bij Mijn Nieuwe Werk: Kinderen wakker maken, ontbijtje fixen. Gelukkig! Ik weet nog wat ik moet doen. Gewoon hetzelfde als elke dag en misschien is het wel een goed idee om even diep in en uit ademen. Een paar keer mag ook. You got this Sara! Dit stukje dag is hetzelfde als elke andere dag. Het enige wat anders is zijn de tijden en die heb je gisteravond in je agenda gezet met alarm so…relax woman! Oh ja, oh ja.
En zo spreek ik mijn kermishoofd toe tot ik op het perron sta (vijf minuten vóór de trein arriveert, jawel!) en ik (bijna) zeker weet dat ik op tijd kom (ja, weet maar nooit he). Mijn angst om te laat te komen is diepgeworteld merk ik op dagen als deze. Maar ik ben er! I made it! Mijn trucje is ook toepasbaar in andere situaties. Die wetenschap lucht ontzettend op en geeft vertrouwen, want oefening baart echt wel kunst!
Zo, nu eerst even een lekker aan de koffie!

Sara

Sara is 31, alleenstaande moeder van twee kinderen en van dit kleine gezin heeft er minstens 1 ADHD. Sara dus. Recentelijk is ze bij ons aan een nieuwe baan begonnen en houdt ze de kleine en grote uitdagingen bij die je als ADHD’er tegenkomt in je werk. Deze baan wil ze echt houden, lees mee hoe ze dat gaat doen!!