Verdieping in het begeleidingsvak, gericht op ADHD en ADD

Omgaan met ADHD
Hoe haal je het uít je hoofd?

Voor iedereen die zich herkent in ADHD en ADD verschijnselen

Individuele groepstraining op maat

agenda adhd nederlandAankomende data:
27 juni 2018
17 oktober 2018

Dagworkshop omgaan met ADHD: Hoe haal je het uít je hoofd?

Dagworkshop Omgaan met ADHD, gebaseerd op het gelijknamige  boek van Cathelijne Wildervanck

Hoe maak je je hoofd leeg? Hoe zorg je dat je leven net zo leuk wordt als jij het wilt hebben? Hoe werkt het eigenlijk, dat brein van jou? En wist je al dat je zélf heel veel invloed kunt uitoefenen op hoe jij “doet wat je doet”? Wat kan coaching voor jou betekenen?

Deze workshop begint met uitleg hoe je anders tegen ADHD en ADD aan kunt kijken. Maar dan wel een uitleg op een manier die bij Cathelijnes visie past: veel interactie, veel info, veel voorbeelden en humor. De verschillende trainers hebben elk hun eigen stijl en delen deze visie.

De rest van de dag gaan we aan de slag: waar loop je tegenaan, en hoe zou je dat anders willen? Wat kun je doen om zelf keuzes te maken in plaats van overvallen te worden door je stemmingen? De oorzaken zijn minder belangrijk dan het gewenste resultaat, “begrijpen” minder belangrijk dan ervaren en integreren. Zie het als een uitgebreide coachsessie, met als bonus dat je ook nog eens kunt leren van hoe andere mensen het aanpakken. Er worden gedurende de dag veel oefeningen gedaan, want werkelijk leren gaat verder dan begrijpen alleen.

Waarom de workshop omgaan met ADHD?

Voor wie?
Deze workshop is voor iedereen die zich herkent in ADHD en ADD, met of zonder diagnose, en op een positieve manier aan de slag wil gaan met zichzelf.

Wat kun je ermee?

Programma
Altijd starten bij het begin is niet hoe het bij deze workshop werkt. Het ochtend en middagprogramma is vooral aan de slag met thema’s die leven in de groep. De workshop wordt meerdere keren per jaar gegeven.

Locatie
De workshop wordt gegeven op onze trainingslocatie in Delft, aan de gracht en vlakbij het gezellige centrum. Station Delft is op loopafstand. Routebeschrijving

Praktisch
Mocht je vragen hebben vóór de workshop, kun je altijd contact opnemen met ons. Informatie over de algemene voorwaarden kun je hier bekijken.

Op een rijtje

Tijden: 9:30 – 17:00u

Locatie:  Achterom 1 of 78, Delft

Trainers: 
Cathelijne Wildervanck

Kosten: 
€65,- Leden van Impuls krijgen €20,- korting. Algemene voorwaarden 

Inclusief: 
Lekkere lunches, onbeperkt koffie/thee, up-to-date reader (boek en digitaal), toegang tot besloten Facebook-groep

Dagworkshop ADHD: Hoe haal je het uit je hoofd

27 juni 2018
17 oktober 2018
22 januari 2019
3 april 2019
26 juni 2019
2 oktober 2019

Trainers: Cathelijne Wildervanck

Leren van real-life trainers

Cathelijne is grondlegger en directeur van ADHD-centrum Nederland.

“Het leukste in mijn werk vind ik om steeds weer datgene te vinden waardoor iemand zelf positieve veranderingen kan creëren. Voor mij houdt ADHD / ADD onder meer in: een informatiestrategie die niet goed is afgestemd. Vaak is het geen aandachtstekort maar aandacht op een verkeerde plek. Iemand met ADHD of ADD heeft niet minder ruimte op de processor dan veel andere mensen, alleen de ruimte is al bezet geraakt met andere processen. Hoe je dat anders kan doen? Bel eens voor een kennismaking!”.

Justin, deelnemer Omgaan met ADHD 2017:

Ik ben de workshop gaan doen om grip en inzicht te krijgen in mijn eigen en persoonlijke gedrag. Tijdens de opleiding heb ik leuke en leerzame handvatten gekregen die ik in praktijk vaak goed kan gebruiken. De dag vond ik zo leuk en leerzaam dat ik vervolgens de coachopleiding wil gaan doen om andere mensen hetzelfde te laten inzien en om alle handvatten over te brengen. Ik wilde mijn kennis en ervaring graag delen. Dit is wat ik ook het mooiste vindt aan deze workshop.

verder lezen