Romme

April 2014

Romme is 14 jaar en gedijt beste in rustige omgeving. Tussen drukke kinderen neemt hij de drukke stemming altijd over en dan kan niet meer stoppen. Vervolgens krijgt hij vaak de schuld….
In de coaching blijkt Romme een hypergevoelig kind te zijn. Alle prikkels komen knetterhard binnen en hij kan dit maar op een manier aan en dat is door mee te trillen. Romme heeft ook last van angsten, is vaak bang voor groepen mensen.
Met Romme hebben we hard gewerkt aan het voelen van zijn eigen stemming en zijn eigen lijf. Hulpbronnen en hoe deze in te zetten. Dit hebben we veel gedaan en geoefend, stemmingsladdertje en wat kun je zelf doen om je stemming positief te beïnvloeden. Dit was in het begin heel lastig voor hem maar door veel te oefenen met verschillende voorbeelden wordt het hem steeds duidelijker. Ook hebben we veel modellen besproken over communicatie zoals het 6G-model en het oplossingsgericht werken.Het gaf hem veel inzicht. Inmiddels zit Romme op het voortgezet onderwijs en gaat het heel goed. Hij reist zelfstandig met de bus, is daar niet meer bang voor. Hij is zich meer bewust van zichzelf. En het inzetten van hulpbronnen heeft hem enorm veel opgeleverd; zijn grote passie is snowboarden en dit doet hij heel regelmatig; hij kan zich erop verheugen en het doen en beiden leveren veel positiviteit op!